Започваме разговори с всички политически сили, обяви Николай Денков   Академик Николай

...
Започваме разговори с всички политически сили, обяви Николай Денков
 
Академик Николай
Коментари Харесай

ПП и ДБ обявиха академик Денков за кандидат-премиер, подкреп...

Започваме диалози с всички политически сили, разгласи Николай Денков

 

Академик Николай Денков е претендентът за министър председател на " Продължаваме Промяната ", разгласи съпредседателят на партията Кирил Петков.

Кандидатурата на Денков е разисквана и с " Демократична България ", изясни Петков. 

Академик Николай Денков ще одобри втория мандат за сформиране на държавно управление от президента Румен Радев. Първият мандат бе несполучлив, откакто проектокабинетът на проф. Габровски не съумя да събере нужната поддръжка и кандидатурата му бе отхвърлена от Народното събрание, написа dariknews.bg.



" Благодаря на медиите за търпението, през днешния ден обсъдихме на председателски съвет, кандидатурата за кандидат-премиер за втори мандат. Кандидатурата към този момент беше разисквана с " Демократична България " с националните органи на партиите, които я поддържат ", разгласи Петков. 

" Академик на Българска академия на науките и постоянен член на Европейската научна академия. Професор и лекар на науките по физико-химия. Министър в три служебни и едно постоянно държавно управление. С богат опит в ръководството и член на " Продължаваме Промяната ", показа претендента за министър председател Кирил Петков. 
 Николай Денков Продължаваме Промяната

" Приех тази номинация, която ще бъде показана на националните органи на съответните партии с концепцията, че би трябвало да потърсим единодушие по най-важните тематики за българското общество, които да бъдат приоритет в дневния ред на Народното събрание. Това е единствената основа, върху която може да се построи устойчиво държавно управление и парламент, който работи за хората ", разгласи учен Денков.

 

" Започваме диалози с всички политически сили. Идеята е дружно да забележим какво можем да ни сплоти и тези от силите, които са подготвени да поддържат едно такова държавно управление да поемат ангажимент, че ще работят за политиките, които ние слагаме като предпочитани за хората " сподели Денков. 

" Утре ще изпратя писмо-покана до всички парламентарно показани партии за обща среща, тъй като считаме, че полемиките би трябвало да бъдат провеждани с всички сътрудници, които желаят да вземат участие в това начинание ", съобщи Денков. 

" Задачата е извънредно сложна, това, което можем да обещаем е, че се отнасяме към нея извънредно отговорно и ще създадем, каквото зависи от нас ", съобщи учен Денков. 

 
Георги Димитров
" Всички знаем, че първият мандат беше несполучлив. Полагаме всички старания, вторият мандат да е сполучлив като процесът, който организираме е към една обща маса да седнат всички, в случай че това е допустимо и имат предпочитание ", разгласи Асен Василев, съпредседател на " Продължаваме Промяната ". 

" Дали ще се осъществя вторият мандат, или ще се стигнем до третия мандат, нито партиите, нито депутатите в Народното събрание ще се сменят. ", съобщи Василев. 

Денков отговори и на журналистически въпрос: Защо Политическа партия разчита на кадър на ГЕРБ: 

" Хубаво е да се чуят отговорите на такива въпроси. Отговорът е, че аз в никакъв случай не съм бил кадър на ГЕРБ. Аз влязох в Министерство на образованието и науката през 2014 година в служебно държавно управление, точно тъй като имах експертиза за това по какъв начин се програмират, приготвят научни планове, експертиза, която в министерството тогава нямаше. Останах до 2016 година, тъй като някой трябваше да започва първата стратегия за научни проучвания, която България контракти, в мое лице, като началник на екипа, с Европейската комисия. 2016 година си подадох оставката. Доколкото си припомням, оставка от държавно управление на Борисов, може да е имало повече хора, само че аз помня двама, единият беше Христо Иванов, аз бях другия. Причините бяха пределно ясни. Не бяхме съгласни с това, което се случваше, в моя случай в Министерство на образованието и науката

" Никога не съм бил кадър на ГЕРБ, постоянно съм бил специалист и сега съм в качеството си на специалист, само че зает политически с " Продължаваме Промяната ", съобщи Денков. 

Академик Денков изясни, че е твърдо рано с цел да бъдат посочени съответни имена, които ще влязат в състава на неговия проектокабинет. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР